Til forsiden

TV 2 korrigerer

Her legger vi ut informasjon om korrigeringer vi har gjort på programmer som er sendt på TV 2 sine kanaler og TV 2 Play.

God morgen Norge

Logo for God morgen NorgeLogo for God morgen Norge
Foto: TV 2

I God Morgen Norge-sendingen den 22. november, ble det i en samtale om adopsjon uttalt at det ikke var lov å adoptere barn fra Bangladesh før 1978.

Det som er korrekt, er at norske myndigheter la til rette for at såkalte landkontakter tilknyttet Adopsjonsforum kunne formidle barn fra Bangladesh.

Det er ikke korrekt at alle adopsjoner fra Bangladesh før 1978 var ulovlige.

Redaksjonen beklager.

Tina - Jakten på en drapsmann

Plakat for programmetPlakat for programmet
Foto: TV 2

Torsdag 2. november 2023 ble det gjort en endring i episode 3 av dokumentarserien «Tina – jakten på en drapsmann». Kriminalanalytiker Siri Stedje kom i skade for å gjengi en vitneobservasjon feil fra et politiavhør, mens hun og journalist Hans Petter gjennomgår tidslinjen for bevegelser og observasjoner rundt tidspunktet for Tinas forsvinning høsten 2000. Den 15 sekunders gjengivelsen ble fjernet, men det endret ingenting ved kriminalanalytiker Siri Stedje sin hypotese om at hun ikke ser Tina på vei hjem over Bybrua i Stavanger i tidsrommet politiet la til grunn i sin hovedteori.

TV 2 retter faktuelle feil som vi blir gjort oppmerksomme på i vårt publiserte materiale. Det er god presseskikk, og det skal publikum være trygge på at vi gjør. I dette tilfellet ble publikum gjort oppmerksomme på endringen på et tidlig tidspunkt, og episoden med endringen ble merket på TV 2 Play.

Mannen som gikk fri

Foto: TV 2

Tirsdag 5. desember 2023 ble Johny Vassbakk frikjent for drapet på Birgitte Tengs av Gulating lagmannsrett. TV 2 valgte i etterkant av frikjennelsen å legge på en plakat i programmene, som opplyste om frikjennelsen. Det samme ble gjort under episodebeskrivelsen av programmene på TV 2 Play.

Årsaken til at vi legger på en slik informasjon til publikum er at det er god presseskikk å omtale en rettskraftig avgjørelse i saker som har vært omtalt tidligere.