Til forsiden
Om mediehuset TV 2

Styret i TV 2

Her finner du oversikt over hvem som sitter i styret i TV 2.

Portrett av Hans Jacob CarstensenPortrett av Hans Jacob Carstensen
Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Hans Jacob Carstensen

Representerer Egmont

Styreleder

Hans Jacob er konserndirektør i Egmont. Tidligere har han hatt flere lederstillinger i den nordiske telekombransjen, blant annet som finansdirektør i TDC Mobile International og vicedirektør i TDC. Han er også tidligere finansdirektør i Telenordia, og utdannet cand.oecon fra Aarhus Universitet.

Portrett av Rikke CrosbyPortrett av Rikke Crosby
Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Rikke Crosby

Representerer Egmont

Styremedlem

Rikke Crosby startet sin karriere i Egmont-konsernet som visepresident og direktør for strategi- og forretningsutvikling i Egmont, og i 2014 begynte hun som som direktør for Business Development i Nordisk Film. I dag er Rikke administrerende direktør for Nordisk Film Shortcut som driver med VFX, Virtual production og postproduksjon i Norden. Hun har en MBA-utdannelse fra London Business School og har tidligere arbeidet fem år i strategikonsulentfirmaet Boston Consulting Group i både London, München og København.

Portrett av Claus SonbergPortrett av Claus Sonberg
Foto: Espen Solli / TV 2

Claus Sonberg

SVP Kommunikasjon i Statkraft

Styremedlem

Claus Sonberg startet sin yrkeskarriere som informasjonsmedarbeider og senere journalist i TV 2-nyhetene. Han har siden jobbet som kommunikasjonsdirektør i SAS, administrerende direktør i Burson-Marsteller i Norge og i Norden, og partner og daglig leder i Zynk Communication & Leadership. I dag er han kommunikasjonsdirektør i Statkraft, styreleder i interiørarkitekturselskapet iArk og styremedlem i Kreftforeningen.

Portrett av Tina StieglerPortrett av Tina Stiegler
Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Tina Stiegler

Styrearbeidende og tidligere EVP Schibsted og Umoe

Styremedlem

Tina har over 18 år bak seg i Schibsted, hvor hun blant annet var Head of Next Media og COO for Schibsteds norske virksomheter. Hun har omfattende styreerfaring fra norske medieselskaper og teknologibedrifter. Tina har også bakgrunn som konserndirektør i Umoe, med ansvar for Umoes restaurantvirksomhet og tilhørende M&A-aktiviteter under Covid19. Fra 2022 til 2023 var hun konsernsjef/CEO for Apriil og Media Bergen, en av Skandinavias største byrå-grupperinger innen reklame, kommunikasjon og teknologi.

Portrett av Stein AkrePortrett av Stein Akre
Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Stein Akre

Representerer TV 2s ansatte

Styremedlem

Stein har vært nyhetsreporter i TV 2 siden 1995. Han har hatt en rekke tillitsverv i fagforeningen, blant annet som nestleder i Klubb2, medlem i forhandlingsutvalget og medlem i Landstyret til Norsk Journalistlag. Stein har en bachelor i journalistikk/statsvitenskap fra University of Washington og en Master i statsvitenskap fra American University in Cairo.

Portrett av Trude SnorrasonPortrett av Trude Snorrason
Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Trude Snorrason

Representerer TV 2s ansatte

Styremedlem

Trude har jobbet i TV 2 siden 1999. Hun har jobbet i teknisk avdeling, som desk-koordinator på nyhetsdesken, produksjonsleder for Nyhetskanalen og er i dag bemanningsplanlegger i sportsavdelingen i TV 2.

Trude har sin utdannelse fra Universitetet i Bergen der hun studerte sosiologi, medievitenskap og fjernsynsproduksjon. Hun har innehatt tillitsverv siden 2020 og sitter i dag som leder for Parat Media i TV 2.

Portrett av Marianne VirikPortrett av Marianne Virik
Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Marianne Virik

Representerer TV 2s ansatte

Styremedlem

Marianne har jobbet i nyhetsavdelingen i TV 2 siden 2001. Hun har jobbet som, desk- og utenrikskoordinator, innenriks- og utenriksreporter, og er nå vaktsjef for TV 2 Nyheter, og for kveldssendingene på TV 2.

Marianne tok utdannelsen sin ved Universitetet i Bergen, og har mellomfag i Administrasjon- og organisasjonsvitenskap, mellomfag i Medievitenskap, og grunnfag i spansk.